Forrige Næste

side 3

 
    Barcelona  

KORT OVER BARCELONA

Catalonien

Udvalgte bykvarterer:

La Rambla

Barrio Gótico

Ensanche (Eixample)

Gràcia

 


 

Fodbold:

F.C. Barcelona

RCD Espanyol

 

 

 

 


I det nordøstlige hjørne af Spanien ligger Barcelona ud til Middelhavet 170 km syd for den spansk-franske grænse og 800 km fra Madrid.

Barcelonas klima er et typisk Middelhavs-klima med varme og ret tørre somre og milde og fugtige vintre. Det daglige vejr kan afvige meget fra gennemsnittet, og dag-temperaturen i juli kan hurtigt komme over 35 oC.

Barcelona er hovedstad i den selvstyrende region Catalonien,og Middelhavets største havneby. Barcelona er ikke blot en stor havneby, men også en af Spaniens vigtigste industribyer og kulturcentre. Byen er førende på områder som arkitektur, moderne malerkunst, teater, mode, design og fodbold.

Barcelona er en by, der altid har gjort en dyd ud at at være anderledes og tænke stort, hvilket har resulteret i et byrum, som netop er døbt som en af den moderne verdens halvtreds vidundere i tidsskriftet National Geographic. Medvirkende til denne kåring er, at Barcelona er den by i verden med flest bygninger inden for modernismen. I bydelen Ensanche (Eixample) er der ikke færre end 150 seværdige modernisme-bygninger bla. Casa Battló og Casa Milà.

Byen blev grundlagt i 230 f.kr. af kartagerne.

De ældste oplysninger om byens befolkningstal stammer fra 1359, da der boede 37000 mennesker i byen. I 1979 boede der 1,9 mio. men tallet er dalet siden til 1,6 mio. indbyggere på grund af at der nu dør flere mennesker end der fødes i Barcelona.

Barcelona er Spaniens rigeste by, men velstanden er meget ulige fordelt, og i Barrio Chino og Barrio Gotico er gadebilledet præget af mange fattige og hjemløse. Visse steder i kvarteret Barrio Chino er befolkningstætheden oppe på 160.000 pr. km2, hvilket er det største tal i Europa. Til sammenligning er den største befolkningstæthed i København på 15.900 pr km2 (ydre Nørrebro).

Barcelona er også fodbold, og en af verdens førende fodboldklubber F.C. Barcelona  sætter sit præg på byen.

KORT OVER BARCELONA

Udvalgte bykvarterer (de spanske navne for bykvartererne brugt):

La Rambla

Barrio Gótico

Ensanche (Eixample)

Gràcia

 Barcelona er også fodbold, og en af verdens førende fodboldklubber F.C. Barcelona  sætter sit præg på byen.

 
 
 

 
  Gaudís gadelygter på Plaza Real