Forrige Næste

side 8

 
Retur   Casa Batlló  
  1904-1906  
  Passeig de Gràcia 43  
  http://www.casabatllo.es/
 
 
  Kædelinier  
 

Udsnit af tagkonstruktionen, hvor korset er stødt i dragens ryg

Casa Batlló var en eksisterende bygning de blev fuldstændig ombygget og ændret af Gaudí for industrimanden Josep Batlló Casanovas. Gaudís opgave var at modernisere og udvide det eksisterende hus. Dette medførte bl.a.. at der kom to ekstra etager på. Huset havde efter ombygningen næppe en ret vinkel.


Facaden set fra Passeig de Gràcia

Facaden er beklædt med keramik og ligner næsten et levende væsen. Tagkonstruktionen har form som en stor, takket drageryg og ved siden af denne er anbragt et rundt tårn der afsluttes med et seksarmet kors (som symbol på Jesus, Jomfru Marie og Josef). Den organiske form facaden har er blevet knyttet til legenden om Sant Jordi, Kataloniens skytsengel, hvor korset er stødt ind i dragens ryg, og ben og hjerneskaller af monsterets ofre er spredt ud over facaden.

I den indre del af bygningen er der adgang til de 2 nederste etager, terrassen bag huset, loftet og tagterrassen. Dekorationen af det indre kan siges at være maritim, med bølgeformer og et blåt lysskær fra blå kakler i trappeopgangen. Også i loftet ses bølgeformer. Gaudí lavede også møbler i samme stil til huset. Møblerne kan ses i Gaudí-museet i Parc Güell.

Man kan nu også komme op til tagterrassen og loftet (hvor der er masser af kædelinie
r).
 
 
 
Udsnit af facaden
 
 
 
Fra stuen
 
 

Udsnit af loftet i stuen
 
 

Den indre trappeopgang
 
 

Kædelinier i Casa Batlló
 
 

Tagterrassen på Casa Batlló
 
 

Facade